Prva stranaPrva stranaPrva stranaPrva strana
 

GYERMEKPARÁDÉ 2013.

   
     
 

A 2013 Május 27-től 31-ig tartó héten a város három helyszínén megrendezésre került az ez évi GYERMEKPARÁDÉ. A gyermekeknek szánt program az első négy napon került megrendezésre a Népkör Magyar Művelődési központ épületében. 54 ritmikus játék, nyolc színpadi előadás, egy koreodráma(mozdulatkórus) és egy árnyszínház előadásra is sor került. Három kórus szerepelt a hét folyamán (a Šumica, Marija Petković és Sandra Marjanović iskoláskor előtti intézmények kórusai), két zenekar (a Šumica és Marija Petković iskoláskor előtti intézmények zenekarai). A Zvončica iskoláskor előtti intézmény gyermekcsoportja a szülők zenei kíséretében előadta a „Na kraj sela žuta kuća” dalt, melyet újrahasznosított anyagokból készült hangszereken játszottak el. A színpadi előadásokat, a koreodrámát valamint az árnyszínház előadást hétfő és kedd délután megismételték, hogy a szülők is láthassák azokat.

A GYERMEKPARÁDÉ vendégfellépői a becsei Labud Pejović óvoda és a hódsági Poletarac iskoláskor előtti intézmény tagjai voltak. Az előbbi négy, az utóbbi pedig egy ritmikus játékkal gazdagította a programot.

A sportcsarnokban az intézmény tagjai 45 ritmikus játékot játszottak, ezek közül három tradicionális népi játék volt.

Május 31-én a nagy teremben megrendezésre került az V. „Nevzeta Kadirić” emlékkoncert, amelyen felléptek: a kanizsai Poletarac iskoláskor előtti intézmény – kórus és zenekar; két zenekar – a „Nevzeta Kadirić” zenekar a Šumica óvodából és a Marija Petković óvoda zenekara. Három kórus a mi intézményünkből (a “Nevzeta Kadirić” kórus a Šumica óvodából, a Marija Petković óvoda kórusa és a “Raspevani cvrčak” kórus a Sandra Marjanović óvodából).

Az idei parádét a nagyszámú résztvevő, a gyerekek figyelemre méltó rajz és a nevelők baba kiállítása tette egyedivé.

Nem volt hiány tapsban, vidám résztvevőkben és közönségben sem akik jó hangulatáról árulkodnak a képek is.